.

SPECIALE AANBIEDING: 20% KORTING op de hele website* met de code SWK20

NL/BE

Barbecue

BBQ kopen? Een goede kwaliteit bbq voor heerlijk buiten tafelen. Een goede barbecue staat garant voor jarenlang plezier. Maar waar moet je opletten en hoe zorg je dat je de beste barbecue aanbieding krijgt? Een BBQ die niet duur is, maar wél aan de allerbeste kwaliteitseisen voldoet. Een goedkope barbecue hoeft echt geen duurkoop te zijn. In onze webshop kun je verschillende barbecues vinden en alles om het bakken en braden plezierig te maken. We helpen je graag op weg met een paar handige tips.

Meer weten over Barbecue

48 producten

48 producten

Welke barbecue is het meest geschikt?

Allereerst is het handig om te bedenken hoe je de BBQ gaat gebruiken? Komt hij incidenteel tevoorschijn? Of ga je met droog weer meerdere keren per week je vlees, vis of groente op de gril leggen? Moet de barbecue geschikt zijn om voor grotere gezelschappen te bakken, of ga je er alleen met het eigen gezin van genieten?

De maat

Voor grotere gezelschappen en als je vaak gebruikt maakt van de BBQ, dan is een buitenkeuken ideaal: het heeft een grote gril en een afzetplek om je gerechten neer te zetten. Voor een klein gezelschap, of voor incidenteel gebruik is een tafelbarbecue heel geschikt. Je neemt het makkelijk mee en bergt het ook weer snel op. Ook handig voor op vakantie of op de camping.

Het model

Een verrijdbare barbecue is handig wanneer de BBQ verplaatst moet worden, ook tijdens het bakken dankzij de warmtebestendige handvatten en zijn grote wielen. De kogelvorm van de gril en het deksel zorgen ervoor dat het gerecht rondom goed gaar wordt.

Verschillende typen barbecues

Een andere overweging die je kunt maken is of je op houtskool of elektra wilt koken. Elke brandstof heeft zo zijn eigen voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

Houtskool barbecue

Voor de authentieke smaak en geur kies je voor een houtskool BBQ. Het aansteken en opwarmen van het houtskool hoort echt bij het ritueel van een lange zomeravond lekker buiten eten. Met een houtskool- of brikettenstarter duurt het ongeveer een half uur om de barbecue op temperatuur te krijgen. De meeste houtskool barbecues zijn uitgerust met een schuifje waarmee de luchttoevoer geregeld kan worden. Hiermee kun je zelf de temperatuur regelen.

Een nadeel kan zijn dat je er speciaal houtskool of briketten voor moet aanschaffen. Een houtskool BBQ smeult ook altijd een tijd na waardoor hij langere tijd heet blijft.

Elektrische barbecue

Met een elektrische barbecue heb je geen andere brandstof meer nodig: je plugt eenvoudigweg de stekker in het stopcontact en de BBQ warmt op. Snel en veilig. Een voordeel van een elektrische barbecue is dat deze snel opwarmt en de temperatuur makkelijk te regelen is. Een nadeel zou kunnen zijn dat je er een stroompunt voor nodig hebt en het niet de authentieke geur en smaak van houtskool heeft. Een groot pluspunt is echter het gebruiksgemak: je hoeft tenslotte geen brandstof aan te schaffen en aan te steken. Dat scheelt een hoop tijd. Daarnaast is op elektra koken een stukje veiliger omdat er geen open vuur wordt gemaakt.

Barbecue met spit

Een speciale BBQ in ons assortiment is een rotisserie of braadspit. De rotisserie is geïnspireerd op de professionele keuken, hiermee kun je als een echte chefkok aan de slag in je eigen tuin. Het is een zeer robuust product, gemaakt van roestvrij staal (RVS).

Deze barbecue maakt het mogelijk om het vlees rondom te garen aan een horizontaal spit. Het braadspit draait elektrisch rond terwijl het vlees boven houtskool gaart. Het spit is in hoogte te verstellen. Onderaan zit een gril en een vergaarbak om het vet en marinade op te vangen. De barbecue kan zowel verticaal als horizontaal bewegen, een draadmand zorgt ervoor dat het houtskool er niet uit kan vallen. Deze vorm van barbecueën geeft de kok een grote mate van creatieve vrijheid, en een professioneel stuk kookgerei in handen om de heerlijkste gerechten te maken.

Veilig barbecueën

Alle barbecues in onze webshop voldoen aan de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen. Zij staan garant voor vele uren bak- en braadplezier zonder zorgen. Uiteraard moet bij elke activiteit waar hitte en vuur aan te pas komt een aantal veiligheidsregels in acht worden genomen.

Lees altijd eerst de bijgeleverde documentatie bij het product goed door. Zet de barbecue op een stabiele ondergrond en zorg dat het buiten bereik van kinderen en huisdieren staat. Het is een goed idee om de BBQ 'uit de loop' te zetten, dus op een plek waar mensen niet steeds langs moeten stappen. Vermijd blootstelling aan felle wind, omdat dit het vuur onverwacht kan aanwakkeren.

Houd de BBQ altijd onder toezicht, zet eventueel een emmer zand klaar mocht het vuur te hoog oplaaien. Gooi nooit water op de barbecue en spuit niet tussentijds een vloeibare brandstof op het vuur.

Je barbecue proper maken, zo doe je dat!

Na het lekkere eten, is het een goed idee om de BBQ zo snel mogelijk schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat vet en etensresten niet te hard aankoeken. Met een dik papje van (baking)soda en wat water en een sponsje kun je het rooster insmeren, even laten intrekken en daarna met het sponsje het rooster goed poetsen.

Als de aslade helemaal is afgekoeld, kan deze geleegd worden. Eventuele etensresten die per ongeluk zijn aangekoekt, kunnen op dezelfde manier gepoetst worden als het rooster.

Als het rooster en de aslade goed droog zijn, kun je er eventueel wat olie heel dun op smeren. Dit gaat roestvorming tegen en houdt de barbecue in optimale conditie. Zet de barbecue droog weg na gebruik.

Vergeet de barbecue accessoires niet!

In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om onbezorgd te kunnen barbecueën. Bijvoorbeeld een handig BBQ gereedschapskoffertje gevuld met een handige tang om het vlees te keren, een borstel voor het tussentijds insmeren met marinade, een spatel, vleesvork en nog veel meer. Alles gemaakt van stevig RVS. Een brikettenstarter is heel handig om snel de barbecue op temperatuur te krijgen. Neem vooral een kijkje in onze webshop voor inspiratie.

Met deze tips staat niets je in de weg om veilig te genieten van onbezorgd genieten van je barbecue!

Alice's Garden wordt sweeek! Klik hier om het merk te (her)ontdekken!