.

SALE & SUPERDEALS: TOT 50% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/BE

Springkasteel

Altijd feest met een springkasteel! Zet een springkasteel neer en de kinderen zijn urenlang zoet. Een springkasteel is echt een feest voor kinderen van alle leeftijden. Het is niet alleen superleuk om te doen, lekker springen en rennen, maar het is ook nog eens gezond. Je kind oefent alle spieren, is voortdurend in beweging en is lekker buiten aan het spelen. Een speelkasteel is dan ook een van de leukste speeltoestellen die je voor een kind kunt neerzetten, voor in de tuin of op locatie. In onze webshop vind je een ruime keuze springkussens en springkastelen in verschillende formaten en met verschillende leuke speelmogelijkheden.

Meer weten over Springkasteel

2 producten

2 producten

Wat is een springkasteel?

Springkastelen zijn opblaasbare speeltoestellen gemaakt van sterke PVC en nylon kunststof. Ze bestaan uit een springmatras, zijwanden en vaak een dak (maar niet altijd). Het springkasteel wordt door middel van een meegeleverde blazer binnen een minuut opgepompt met lucht. Kinderen kunnen veilig springen en rennen. Omdat de wanden en plafond ook opgeblazen zijn, kunnen kinderen zich niet hard stoten of bezeren. Elk opblaasbaar speelkasteel komt in een handige draagtas, zodat hij ook mee te nemen is. Denk bijvoorbeeld aan een kinderfeestje op locatie zoals in het park of recreatiegebied.

Een luchtkussen kan in verschillende vormen komen, zoals een kasteel, maar bijvoorbeeld ook een kikker of een boksring. De springkussens van sweeek zijn allemaal voorzien van een glijbaan voor een veilige zachte landing.

Hoe werken springkastelen?

Omdat het springkussen gevuld is met lucht kunnen kinderen eindeloos springen en duiken. De wanden en het plafond zijn zacht en veren mee, net als de vloer. Kinderen kunnen zich op die manier niet snel bezeren. Kinderen kunnen er eindeloos in klimmen, klauteren en springen. Er zijn verschillende uitvoeringen, in verschillende maten. Sommige springkastelen hebben leuke speelmogelijkheden zoals een klimmuur. Met de bijgeleverde ballen, tover je jouw springkasteel zo om tot een leuke ballenbak. Met water in het pierenbadje of zwembad, maak je een waterglijbaan.

Wat voor springkastelen zijn er?

Er zijn springkussens van 2,8m2, 3,2 m2, 4m2 en 5,6m2 verkrijgbaar. Ze zijn er in de vorm van een kasteel, een kikker en met glijbaan en tunnels. Er is ook een springkussen met een zwembad, een basketbalnet en/of een kleine klimmuur en obstakels. Onze springkussens worden geleverd met 50 gratis ballen zodat je je springkasteel kunt omtoveren tot een heuse ballenbak.

Voor welke leeftijd?

De springkastelen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot ongeveer 10 jaar oud. Kinderen met een lengte van 90 tot 150 centimeter kunnen er veilig in spelen. Belangrijk is ook om het gewicht in de gaten te houden: kinderen tot een gewicht van 30 kg mogen in het kasteel. Let goed op dat als er meerdere kinderen op het springkussen spelen, dat het gezamenlijke gewicht van de kinderen niet boven het maximum aangegeven gewicht komen.

Veiligheid springkussens

Voor elk speelgoed geldt: veiligheid voor alles. Springkussens zijn een veilig type speelgoed dat garant staat voor vele uren speelplezier. Met onze tips wordt het spelen nog leuker en veiliger. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing van het product door en neem de veiligheidsvoorschriften in acht. Voor de kleinere springkastelen geldt maximaal twee kinderen van max. 30 kg tegelijk. Voor de grotere kastelen is dit vier kinderen, met een maximum gewicht van 120 kg. Onze springkastelen zijn voorzien van stevige nylon netten zodat kinderen niet uit het kasteel kunnen vallen. Let ook op de ondergrond: (kunst)gras en rubberen tegels zijn ideaal en zorgen voor een veilige ondergrond.

Hoe springkasteel opzetten

Bij het springkasteel zit een speciale blazer (ook wel blower genoemd). Deze blaast binnen een minuut het kasteel op, snel en gemakkelijk. Leg het springkasteel op de gewenste plek en vouw het losjes uit. Zorg dat er geen scherpe steentjes of takjes onder het kasteel liggen, deze kunnen het kussen beschadigen. Gebruik de bijgeleverde verankeringsset om het kussen stevig aan de ondergrond vast te zetten. Sluit de blazer aan en pomp het kasteel een minuut lang op.

Hoe kun je veilig een springkasteel gebruiken?

Onze springkastelen zijn uitermate veilig. De springkussens zijn voorzien van stevige nylon netten die ervoor zorgen dat een kind er niet uit kan vallen. Zorg dat je kind zijn schoenen uit heeft en geen scherpe voorwerpen of iets dergelijks in zijn of haar zak heeft zitten. Laat nooit meer dan de aangegeven hoeveelheid kinderen tegelijk op het springkasteel (kijk hiervoor in de beschrijving).

De randen van onze producten zijn dubbel gelast, op de plekken waar de meeste druk komt te staan zelfs viervoudig! Dit zorgt voor een uitstekende stevigheid. Het springvlak heeft een extra dichtheid van 840D en de wanden en het plafond van 420D.

Hoe springkasteel repareren?

Bij elk springkasteel zit een reparatiesetje. Mocht er een klein gaatje ontstaan, dan kun je dit eenvoudig met de spullen uit het reparatieset maken. Lees hiervoor goed de bijgeleverde gebruiksaanwijzing door en volg de instructies op.

Nieuw of tweedehands een springkussen kopen?

Het kan natuurlijk allebei: met een tweedehands product ben je vaak wat goedkoper uit. Je weet echter niet welke kwaliteit je in handen hebt, soms ontbreekt de bijpassende gebruiksaanwijzing, of je weet niet of het product nog aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en welke reparaties er zijn uitgevoerd.

Een nieuw springkussen is in aanschaf misschien iets duurder, maar daar koop je dan weer een stukje zekerheid voor. Onze springkastelen zijn zeer veilig en voldoen aan alle voorschriften die de wet heeft vastgesteld rondom kinderspeelgoed. Een veilig idee. Ten slotte bieden wij ook een laagste prijsgarantie, zodat je er zeker van zijn dat je voordelig uit bent!