.

SALE & SUPERDEALS: TOT 50% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/BE

Schommel, glijbaan, speeltuig

Eindeloos ravotten met buitenspeelgoed: ruime keuze in speeltoestellen. Als je de ruimte ervoor hebt kun je je kinderen blij maken met buitenspeelgoed. Dit is verkrijgbaar in verschillende producten. Je kunt in onze webshop dezelfde speeltoestellen kiezen die je ook in openbare speeltuinen tegenkomt, soms wat aangepast aan meestal beperkte ruimte die de gemiddelde tuin heeft. Voor elke leeftijdsgroep bieden wij speeltoestellen voor buiten: een baby schommel, schommels, wippen en klimtoestellen voor oudere kinderen. Als je de kinderen graag buiten ziet spelen dan is dit speelgoed een zekere aanrader.

Meer weten over Schommel, glijbaan, speeltuig

31 producten

31 producten

Wat is het populairste speeltoestel?

De schommel en de wip zijn verreweg de populairste speeltoestellen voor buiten. Veel kinderen gaan in een openbare speeltuin ook direct op deze toestellen af. Maar ook een glijbaan, klimrek of zandbak zijn populair. Het hangt er maar helemaal vanaf waar de voorkeur van je kind naar uitgaat en natuurlijk de beschikbare ruimte voor het plaatsen van buitenspeeltoestellen. Voor grotere tuinen bieden wij de mogelijkheid om een speeltoren te plaatsen; zo heb je gelijk een glijbaan, schommels en speelhuisje ineen! Hierbij kunnen meer kinderen tegelijk spelen, en zijn er vaak meerdere schommels aanwezig, inclusief babyschommels. Ook kun je eventueel uitbreiden met een touwladder, trapeze of vogelnestschommel voor extra veel speelplezier.

Het plaatsen van een schommel

Een schommel in de tuin is natuurlijk erg leuk voor de kinderen. Bij het plaatsen van de schommel is het belangrijk op de veiligheid te letten. Het kind moet tijdens het schommelen nergens tegenaan kunnen botsen. Ook is het handig als er achter de schommel voldoende ruimte is omdat de kans groot is dat er in het begin geduwd moet worden als je kind nog niet zelf kan schommelen. Een baby- of peuterschommel kost natuurlijk minder ruimte en kun je dus vrijwel overal neerzetten in de tuin, uiteraard op voorwaarde dat de schommel stabiel staat en deze niet kan omvallen. Voor dit doel leveren wij onze schommels met poten om deze aan de grond te kunnen bevestigen. Onze schommels zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik. Ze hebben een metalen frame dat bedekt is met een weerbestendige epoxyverf. Alle aanwezige schroeven bestaan uit verzinkt staal, zodat roest geen kans krijgt. Het touw en de stoelen zijn van kunststof, wat een lange levensduur garandeert.

Klimtoestellen

Vrijwel ieder kind is gek op klimmen en klauteren. Een klimrek is dan ook een veel gekocht attribuut als het gaat om buitenspeelgoed. Je kunt daarnaast kiezen voor een houten speelhuisje met klim mogelijkheden, maar ook voor een heuse klimkoepel van kunststof.

De wip en de glijbaan

Een wip is eveneens een populair attribuut als het gaat om buitenspeelgoed voor alle leeftijden. Zodra je kind goed zelfstandig kan zitten en weet hoe hij zich goed vast moet houden kan hij samen met een vriendje op de wipwap. Het is wel aan te raden om bij jonge kinderen toezicht te houden bij het gebruik van een wip. Om valpartijen te verzachten kun je de wip plaatsen op rubber tegels. Dit geldt ook voor een glijbaan. Laat deze uitkomen in een zandbak, op het gras of als dat niet mogelijk is plaats dan rubber tegels onderaan de glijbaan om een harde landing en daarmee verwondingen te voorkomen.

Veilige speeltoestellen voor buiten

Speeltoestellen moeten in de eerste plaats veilig zijn. Ze worden doorgaans gebruikt door kinderen tussen de 4 en de 10 jaar oud. Sommige speeltoestellen voor buiten zijn geschikt voor meerdere leeftijden. Een houten zandbak is voor alle leeftijden geschikt. Ook grotere kinderen vinden het vaak nog erg leuk om zandtaartjes en kastelen te bouwen. Zorg wel voor een afdekplaat voor de zandbak om te voorkomen dat het zand nat kan regenen of dat buurtkatten hem als kattenbak gaan gebruiken.

De charme van houten buitenspeelgoed

Je kunt bij onze speeltoestellen kiezen voor hout of kunststof. Kunststof is over het algemeen makkelijker te onderhouden, maar onze houten toestellen zijn zorgvuldig voorbehandeld voor lang en intensief gebruik. Wij gebruiken sterk dennenhout, geselecteerd uit een FSC plantage en autoclaaf behandeld. HIerdoor is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Als je voor natuurlijke producten wilt kiezen dan is houten buitenspeelgoed aan te bevelen. Er is voldoende keuze. Je kunt kiezen voor een houten speelhuisje of een klimrek van hout. Ook een houten speeltoren is beschikbaar. Een zandbak kun je eveneens in een houten uitvoering kopen. Op deze manier kun je een complete speeltuin van houten buitenspeelgoed maken, uiteraard afgestemd op de beschikbare ruimte, het budget en de voorkeuren van de kinderen.

Speciaal speelgoed voor baby’s en peuters

Ook de allerkleinsten spelen al graag buiten. Een peuterzandbak valt al snel in de smaak. Let er wel op dat jonge kinderen soms zand in hun mond stoppen, laat ze dus niet zonder toezicht spelen. Een babyschommel of schommel met speciaal schommelzitje voor kleine kinderen wordt doorgaans ook erg gewaardeerd. De peuterglijbaan is ideaal voor kindjes die al zelf kunnen klimmen. Zorg voor een zachte landing met rubber tegels of door de glijbaan in een zandbak of op het gras te laten uitkomen.