.

20% KORTING OP ONZE OUTDOORARTIKELEN* MET DE CODE TUIN

NL/BE

Speelhuisje

Heerlijk lang zelf spelen in een houten speelhuisje. Een tuinhuisje, helemaal voor jezelf, welk kind wil dat niet? We weten allemaal dat buiten spelen heel gezond is voor kinderen. Met een houten speelhuisje in de tuin haal je het beste in je kind naar boven: vriendjes kunnen op bezoek komen en winkeltje spelen wordt zo nóg veel echter. Met een mini-tuinhuis haal je een leuk stuk speelgoed in de tuin, dat er ook mooi uitziet. Neem eens een kijkje in onze webwinkel voor mooie speelhuisjes in de aanbieding.

Meer weten over Speelhuisje

8 producten

8 producten

Speelhuis stimuleert fantasiespel voor een gezonde ontwikkeling

Wat kun je allemaal wel niet doen in een buiten speelhuis? Gezinnetje spelen, winkeltje? Of wordt het een mooie paardenstal of toch een piratenhut? Voor kinderen is spelen leren om met de wereld om te gaan, dus er moet veel ontdekt en nagespeeld worden. Fantasie is daar een belangrijk onderdeel van. Het is de manier waarop kinderen zich ontwikkelen. Een tuinhuisje helemaal voor jezelf, is daarom ideaal. Je kind kan zijn of haar fantasiespel helemaal zelf vormgeven in een veilig en solide tuinhut. Kinderen vanaf de peuterleeftijd gaan de wereld wat zelfstandiger ontdekken, daarom zijn speelhuisjes voor buiten een prima idee. Veilig spelen in de tuin, maar wel lekker helemaal op je eigen plek.

 

Welke soorten speelhuisjes kun je kiezen?

Met glijbaan

Een kinder tuinhuisje met glijbaan is superleuk en erg handig! Het integreert twee speeltoestellen in één. Dat is handig want zo heb je niet twee losse toestellen in de tuin staan en dat scheelt een hoop ruimte. Een esthetische keuze dus, maar vooral erg leuk voor de kleintjes. De robuuste kunststof van de glijbaan zit stevig verankerd aan het houten huis, en is makkelijk schoon te maken of droog te wrijven na een bui.

Met verdieping

Een verdieping geeft natuurlijk een extra dimensie aan het spelen. Het vergroot het speelveld en geeft meer mogelijkheden om je speelhut zo mooi mogelijk in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een veranda met wat plantenbakken met makkelijke tuinplantjes, die je kind zelf kan onderhouden. Denk ook bijvoorbeeld aan een mini-moestuin in balkonbakken. Uiteraard hoort er dan een echt gietertje, en wat tuingereedschap bij.

Met ballenbak

Met ballen in felle kleuren en gemaakt van stevig kunststof kun je veilig landen en urenlang lekker spelen. Een ballenbak is een leuke toevoeging aan het houten speelhuisje, speciaal voor de allerkleinsten.

 

Welk type buiten speelhuisje is geschikt voor mijn tuin?

Veel ruimte heb je niet nodig: een tuinhuisje voor kinderen is compact en kan makkelijk aan een kant van de tuin gezet worden zodat het niet in de weg staat. Door de relatief lage hoogte, ontneemt het speelhuisje niet het zicht op de rest van de tuin. Een houten hut voor de kinderen is een leuke toevoeging aan je tuin: door de natuurlijke uitstraling van het hout, staat het mooi tussen het groen. Wil je toch het huisje een beetje aan het oog onttrekken dan zijn hoge planten in een plantenbak heel handig (bijvoorbeeld een bamboe).

Welke maat speelhuisje?

Onze speelhuisjes zijn er in drie afmetingen: 1,4m2, 2m2 en 3m2. De hoogte varieert van 153 cm tot 211 cm. Houd rekening met genoeg loopruimte om het huisje heen, en met de vorm van je tuin. Check onze uitgebreide productbeschrijvingen om een idee te krijgen van de benodigde ruimte, daarin vind je een exacte tekening van de huisjes zodat je heel precies kunt nagaan welke goed in jouw tuin past.

Voor welke leeftijd?

Onze buiten speelhuizen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en tot 10 jaar oud. Voor peuters is een speelhuisje een enorme ervaring: alles moet nog ontdekt worden en je kind is volop in ontwikkeling. Op deze leeftijd zijn verstopspelletjes ontzettend spannend en erg populair. Vanaf de kleuterleeftijd gaat het spel echt vorm krijgen: vadertje-en-moedertje en winkeltje spelen zijn dan heel leuk. Zo'n speelhoek geeft je kind wat privacy in een veilige omgeving. Dit is de leeftijd dat je kind wat vaker alleen gaat spelen. Is je kind in de schoolleeftijd, vanaf 6 jaar, dan is een echt huisje nog steeds ontzettend leuk: een geheime club oprichten, boekjes lezen, een poppenhoek maken, knutselen of een heuse werkplaats ervan maken, het kan allemaal.

Welke materialen worden gebruikt voor de speelhuisjes?

Onze speelhuisjes zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Dat betekent dat al het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd. Dit geeft je de zekerheid dat dezelfde hoeveelheid hout weer opnieuw wordt aangeplant in het bos.

Ons hout is in een autoclaaf onder druk verduurzaamt. Hierdoor is het hout langere tijd beschermd tegen houtrot. Uiteraard is het mogelijk om het huisje in een leuke kleur te verven of te beitsen. Hiervoor kun je het huisje licht opschuren en ontvetten.

Het dak van de speelhuisjes zijn voorzien van bitumen dakbedekking en zijn volledig waterdicht en beschermd tegen weer en wind. Bitumen is een soort asfalt op een teerlaag, met steenslag erop. Dit zorgt voor een uiterst sterk en weerbestendig materiaal.

 

Onderhoud en reparatie speelhuis

Onze huisjes zijn van duurzaam hout en andere stevige weerbestendige materialen gemaakt die lang meegaan. Je kunt de levensduur nog verder verlengen door regelmatig het speelhuis te onderhouden en indien nodig te repareren. Hier wat tips:

Schoonmaken

De huisjes kunnen eenvoudig met een borstel schoongemaakt worden. Borstel vuil en spinnenrag goed weg. Pas op met zand en aarde, deze kunnen een schurend effect hebben dus veeg met beleid. Eventueel kun je wat water gebruiken op hardnekkigere vlekken.. Laat het huisje altijd goed aan de lucht drogen. Het is belangrijk dat het huisje niet 'opgesloten' staat. Hout moet kunnen ademen. Zorg daarom dat je speelhuisje vrij staat en niet te dicht tegen bijvoorbeeld een schutting of muur plaatsen. Mocht je het huisje hebben geverfd, dan kun je de buitenkant met een schone zachte doek en wat water schoonmaken. Eventueel kan het huisje ook licht opgeschuurd worden.

Repareren

Het is raadzaam om elke twee jaar het speelhuisje opnieuw te impregneren om houtrot te voorkomen. Een kleurloze beits, of verf is ook mogelijk.

Controleer goed of al het hout nog in goede conditie is. Mocht er onverhoopt een rot plekje ontstaan, dan kan dit eenvoudig gerepareerd worden. Kleine plekjes kunnen met een houtrot middel behandeld en opgevuld worden. Voor grotere reparaties is timmerwerk vereist. Maar nog veel beter is natuurlijk voorkomen: met goed onderhoud en regelmatige controle staan onze houten speelhuisjes garant voor jarenlang speelplezier.

Alice's Garden wordt sweeek! Klik hier om het merk te (her)ontdekken!