.

SALE & SUPERDEALS: TOT 50% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/BE

Trampoline

Een goede trampoline kopen voor urenlang speelplezier. Een trampoline is heerlijk voor kinderen omdat ze actief bezig zijn in de buitenlucht. Trampolinespringen is dan ook een gezonde bezigheid. Een goede trampoline hoeft niet duur te zijn: in onze webshop vind je altijd een prima trampoline aanbieding. Een trampoline kiezen hoeft niet moeilijk te zijn, met onze handige tips helpen we je op weg. Onze trampolines voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, voor eindeloos spring- en speelplezier.

Meer weten over Trampoline

35 producten

35 producten

Is trampolinespringen goed voor je?

Onze kinderen zitten steeds vaker en langer voor een beeldscherm. Niets mis mee als het regent buiten, maar als het mooi weer is, is een actieve bezigheid buiten ideaal. Trampolinespringen verstevigt de spieren en zorgt voor een betere conditie. Daarnaast is het goed voor het denkvermogen: springen is goed voor de hersenontwikkeling. Daarnaast verbetert het de bloedsomloop en coördinatie van kinderen.

Welke type trampoline is het beste voor mijn tuin?

Trampolines komen in soorten en maten. Het belangrijkste is om goed het oppervlakte van je tuin te meten. Hou hierbij rekening met een zogenaamde ‘valzone’, dat wil zeggen: een veilige lege ruimte rondom de trampoline. Ideaal is een valzone van minimaal 1,5 meter. De valzone moet vrij zijn van obstakels. Op de grond is een zacht materiaal nodig, zoals (kunst)gras of rubberen tegels. Met een haagje van niet prikkende lage struiken, scherm je het springgebied mooi af van de rest van de tuin.

Waar moet je op letten bij trampolines?

Om veilig te kunnen springen en lang plezier te hebben van de trampoline, is het goed om op een paar aandachtspunten te letten. We geven je graag wat handige tips om het kiezen wat te vergemakkelijken.

Welke maat trampoline?

De maat van de trampoline hangt af van de beschikbare ruimte in je tuin. Meten is weten! Meet de beschikbare ruimte goed op en hou daarbij rekening met een ruime valzone. In de valzone mogen geen obstakels staan, zoals schuttingen of bomen. Meet dus ruim genoeg op, hou minimaal rekening met een extra ruimte van 1,5 meter rondom het springoppervlak. Als de trampoline op het terras moet komen, is kunstgras of rubberen tegels om het springvlak heen een goed idee. Dit zorgt voor een zachte en veilige landing. De trampolines van sweeek zijn er in maten met een diameter vanaf 180 cm tot wel 490 cm!

Rechthoekige trampoline of een andere vorm?

Er zijn ronde en rechthoekige trampolines. Een rechthoekige trampoline neemt minder ruimte in beslag. Hij kan efficiënter in de tuin geplaatst worden. Een ronde trampoline is over het algemeen geschikt voor jongere kinderen, en een rechthoekige meer voor wat oudere of ervaren springers. Dit komt omdat de veerspanning in een rechthoekige trampoline anders is. Kinderen kunnen grotere en hogere sprongen maken vanwege het grotere springvlak. Bij een ronde trampoline springen kinderen vanzelf meer in het midden van het doek waardoor de kans op ongelukjes aanzienlijk kleiner is.

Trampoline met veiligheidsnet

Een veiligheidsnet bevestigen zorgt ervoor dat kinderen niet zomaar van het springvlak kunnen vallen. Dit maakt de trampoline heel veilig. Het veiligheidsnet bestaat uit een frame dat aan de rand van de trampoline bevestigd wordt met bevestigingsbeugels. Hieromheen komt het net van stevige kunststof. Omdat het net om het frame gespannen zit, blijft het mooi strak om de trampoline heen zitten. In het net zit een opening die met een rits of clips opent en sluit. Rondom het springoppervlak zit een schuimrubberen rand die de springveren afdekt. Hierdoor kunnen kinderen niet per ongeluk tussen de veren springen.

Welke materialen gebruiken wij voor onze trampolines?

Het frame van onze trampolines zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal, waardoor het van binnen en van buiten geheel roestvrij is. Het gebruik van staal zorgt voor stabiliteit en een stevige basis. De conische springveren zijn gegalvaniseerd. Zij zorgen voor de veerkracht van het springoppervlak.

De springmat is gemaakt van polypropyleen (Permatron) een speciaal in de Verenigde Staten ontwikkeld materiaal dat oersterk en veerkrachtig is.

Trampoline opzetten

Een trampoline opzetten is met onze handleiding niet moeilijk. Onze trampolines zijn zo gemaakt dat het monteren heel eenvoudig is.

Hoe moet je een trampoline in elkaar zetten?

Lees eerst de handleiding goed door en leg alle materialen vast klaar. Allereerst moet het frame in elkaar worden gezet. Zorg ervoor dat die op een stevige en stabiele ondergrond komt te staan. Let goed op dat het frame waterpas staat.

Daarna bevestig je de veren aan de springmat en vervolgens met de verenspanner in de gaten van het frame. Zo kun je het springvlak spannen. Bevestig vervolgens het randkussen over de veren. Tot slot bevestig je het frame van het veiligheidsnet aan de rand en span je het veiligheidsnet.

Hoe kun je een trampoline verankeren?

Om te zorgen dat een trampoline niet van de grond kan komen en gaat ‘dansen’, is er een speciale verankeringskit beschikbaar. Bij sommige trampolines zit dit al in het pakket, maar de kit is ook los verkrijgbaar in onze webshop.

Welke trampoline kun je ingraven?

Een zogenaamde inground trampoline is een trampoline die in een gat in de grond staat. Daar zijn een aantal voordelen aan. Allereerst is het veiliger omdat het springvlak gelijk loopt met het grondoppervlak. Daarnaast geeft een inground trampoline een rustiger beeld in de tuin, waardoor hij minder zichtbaar is. Een ander voordeel is dat er zich geen rommel onder de trampoline kan verzamelen. Ook bij een ingegraven trampoline is een veiligheidsnet aan te raden.

Onderhoud en reiniging van je tuintrampoline

Controleer regelmatig de trampoline: zijn alle springveren nog aanwezig en in goede conditie? Zit het frame nog goed stevig aan elkaar vast. Hoe is de staat van het springdoek? Zijn er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar? Zit de beschermrand nog goed op zijn plek?

Als je de trampoline een tijd niet meer gebruikt, is het verstandig om een afdekhoes aan te schaffen.

Met wat lauw water en een schone droge doek, kan je de trampoline schoonmaken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of te heet water: dit kan schade veroorzaken aan de trampoline.