.

SALE & SUPERDEALS: TOT 50% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/BE

Trampoline Accessoires

Een trampoline kopen: welke accessoires en onderdelen heb je nodig? Een trampoline in de tuin kan voor veel plezier en ontspanning zorgen. Trampolinespringen is bovendien niet alleen een gezonde sport voor kinderen, maar heeft ook voor volwassenen veel gezondheidsvoordelen. Naast vet verbranding, versterkt het de spieren, stimuleert het de bloedsomloop en kan het helpen met afvoeren van afvalstoffen. Een trampoline kopen is dan ook een prima investering. De kinderen zullen er zeker veel plezier aan beleven en door het treffen van goede veiligheidsmaatregelen kun je ervoor zorgen dat er geen valpartijen plaatsvinden. Door de juiste trampoline onderdelen en extra’s te kopen maak je van je trampoline een veilige speelplaats voor jong en oud.

Meer weten over Trampoline Accessoires

23 producten

23 producten

Het plaatsen van een trampoline

Je kunt een trampoline eenvoudig plaatsen op een stenen ondergrond of op een grasveld. Plaats je een trampoline op een ondergrond van tegels zorg dan dat hij wordt vastgezet, bijvoorbeeld aan de gevel of aan een boom of een ander stevig object. In het geval je de trampoline op een grasveld zet is het wel zaak ervoor te zorgen dat de trampoline goed stabiel staat. Gebruik hiervoor de juiste verankering om omvallen te voorkomen. In onze webshop kun je de geschikte verankeringsset vinden voor elke ondergrond. Houd er ook rekening mee dat een zware storm ervoor kan zorgen dat je trampoline simpelweg wegwaait en daarbij mensen verwondt. Ook om die reden is het aan te raden voor goede verankering te zorgen.

Welke onderdelen zijn nodig voor meer veiligheid?

Wil je veilig gebruik maken van een trampoline dan is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Zeker wanneer kinderen gebruik maken van de trampoline is dat belangrijk. Er zijn verschillende trampoline onderdelen die hierbij kunnen helpen. Bij sweeek kun je trampolines kopen inclusief alle mogelijke onderdelen en extra’s, of zelf naar behoefte aanvullen:

Het veiligheidsnet

Een veiligheidsnet is een must als de trampoline gebruikt wordt door peuters en kleuters. Zij hebben vaak nog onvoldoende vaardigheid om goed op de trampoline te springen. Als deze op het gras staat is dat misschien niet zo erg, maar een trampoline die op de tegels staat kan bij een val nare verwondingen en zelfs botbreuken tot gevolg hebben. Een net rondom zorgt dat dit niet gebeurt.

Beschermrand trampoline

Met een stevige beschermrand rondom de springmat voorkom je dat je tijdens het springen op de trampoline op de veren belandt. Als je liever geen veiligheidsnet gebruikt is een beschermrand een optie om de springers op de trampoline tegen een val te beschermen. Maar voor 100% zekerheid kun je het beste een trampolinerand combineren met een net.

Bescherm de trampoline tijdens de winter met afdekzeilen

In de wintermaanden wordt een trampoline meestal minder gebruikt. Het is dan belangrijk om je trampoline tegen weersinvloeden te beschermen. Dit doe je onder meer door het plaatsen van een afdekhoes. Met zo’n afdekzeil zorg je ervoor dat de trampoline niet steeds natregent of dat er dagenlang een laag sneeuw op ligt. Ook hoef je dan niet telkens bladeren en ander rondwaaiend afval te verwijderen. Afdekzeilen zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Onderhoud van de trampoline

Een trampoline is een gebruiksvoorwerp. Dat betekent dat er soms onderhoud nodig is. Trampoline onderdelen kunnen dan goed van pas komen. Gebruik indien nodig een goede verankeringsset voor het voorkomen dat de trampoline bij storm schade ondervindt, en dek hem in de winter altijd af met een afdekhoes.

Trampoline veren

In onze webwinkel kun je veren kopen om de bestaande veren eenvoudig te vervangen. Deze kunnen na verloop van tijd slap worden of soms sneuvelt er een veer. Kies altijd voor goede kwaliteit veren die compatibel zijn met je trampoline. Dit vergroot de veiligheid tijdens het gebruik aanzienlijk. Controleer ook regelmatig of de veren al aan vervanging toe zijn. Wachten tot er eentje afbreekt is niet aan te raden.

De mat van de trampoline vervangen

Ook de mat van een trampoline heeft niet het eeuwige leven. Je kunt de trampolinemat ook eenvoudig vervangen. Nadat de veren zijn losgemaakt en eventueel de beschermrand of het veiligheidsnet kun je de mat verwijderen. Het in elkaar zetten van de trampoline is dan zo gebeurd met een nieuwe springmat. Hierna bevestig je het veiligheidsnet en kan het trapje weer worden geplaatst.

De beschermrand of randkussen

Wil je je trampoline voor langere tijd in goede conditie houden, ook bij intensief gebruik, dan is onderhoud erg belangrijk. De beschermrand van de trampoline verdient daarbij ook aandacht. Als deze beschadigingen vertoont is het aan te raden de beschermende rand rond de trampoline te vervangen om ongelukken te voorkomen.

Het trampoline net

Dit geldt uiteraard ook voor het veiligheidsnet. Controleer dit regelmatig op beschadigingen en vervang het indien nodig.

Andere nuttige trampoline onderdelen: ladder en opbergnet

Met een ladder hebben je kinderen gemakkelijk toegang, zodat ze niet vallen als ze erop klimmen. Met een opbergnet voor schoenen voorkom je dat losliggende schoenen gaan “mee springen” en de kinderen eventueel raken.