.

20% KORTING OP ONZE OUTDOORARTIKELEN* MET DE CODE TUIN

NL/BE

Zonneluifel

Duurzame kwaliteit zonnescherm voor tuin, terras of balkon. Een zonneluifel of scherm aan je gevel zorgt ervoor dat je kunt ontspannen zonder dat je in de palle zon zit. Daarnaast zorgt zonwering buiten ervoor dat het binnen aangenaam koel blijft. Onze zonneschermen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Ze hebben een textiel zonnezeil en kunnen worden opgehaald of neergelaten met een handmatige of elektrische bediening. Welke je kiest hangt af van de situatie en van je persoonlijke voorkeur.

Meer weten over Zonneluifel

3 producten

3 producten

Kies voor perfecte buitenzonwering met het juiste type zonnescherm

Wil je van de zon genieten maar wil je er niet door worden gehinderd dan is het belangrijk om het juiste scherm te kiezen. Je kunt hier natuurlijk zelf een keuze in maken maar als je dat lastig vindt dan kun je je ook door een deskundige laten adviseren. Het zonneschermdoek is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is handig om voor alle zonneschermen van je woning hetzelfde type doek te kiezen, dit geeft een strakke uitstraling. Bij appartementen is het vaak verplicht om een zonnezeil in een vastgestelde kleur te kopen om de uniformiteit te waarborgen.

Verschillende typen zonneschermen

Een knikarmscherm is een van de meest populaire opties. Dit type scherm kun je gebruiken voor aan de gevel van een woning of appartement. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en tientallen kleuren en patronen. Je kunt ook een uitvalscherm kiezen of een terrasoverkapping. Ook hier zijn diverse typen in verkrijgbaar.

Het knikarmscherm

Het knikarmscherm (ook: terraszonwering) bestaat uit een zonnezeil dat opgerold kan worden in een cassette. Door scharnieren kunnen knikarmschermen in een (variabele) schuine hoek worden afgesteld. In onze webshop kun je kiezen uit handmatige of elektrische openingssysteem.

Het uitvalscherm

Het uitvalscherm (ook: vensterzonwering) wordt vaak toegepast op balkons of op plaatsen waar wat meer ruimte is. Het zonnezeil zit opgerold in een buis en kan tot meer dan 90 graden neer worden gelaten. Dit kan door een handmatige bediening (meestal een draaistang) of elektrische opening. Een uitvalscherm zorgt voor een groot oppervlak dat van schaduw wordt voorzien. Een uitvalscherm kan daarom ook heel goed worden gebruikt voor een bedrijfspand dat doorgaans grotere ramen heeft dan een woning.

Terrasscherm

Wil je een echt luxe terras waar het altijd goed toeven is, dan kies je voor terrasoverkapping. Dit is een manier van zonwering die ideaal is om het complete terras in de schaduw te zetten als je geen behoefte hebt aan felle zon. Terrasoverkappingen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonwering voor buiten?

Bij de aanschaf van een zonwering is het belangrijk dat je je realiseert dat je een aankoop doet voor de komende jaren. Kies dus een oplossing die je mooi vindt en voldoet aan je eisen. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen voorschriften gelden voor het plaatsen van een zonnescherm. Denk bijvoorbeeld aan een flatwoning of een appartement. Ook als je de woning huurt kan het zijn dat er regels zijn van de verhuurder voor het plaatsen van zonwering.

Kies voor gemak met een elektrisch zonnescherm

Wil je extra comfort dan kun je kiezen voor een elektrische zonneluifel. Dit wordt bediend met een kleine motor zodat het uitdraaien of ophalen van het zonneschermdoek geen moeite kost. Dit is een ideale oplossing voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt dit systeem ook uitrusten met een sensor die de luifel automatisch laat zakken als de zon gaat schijnen. Een prima oplossing als je de hele dag van huis bent voor je werk en je niet wilt dat het binnen te warm wordt. Zodra de zon verdwijnt wordt het scherm automatisch weer opgehaald. Het zal dus ook niet natregenen bij een onverwachte bui. De motor van een elektrisch bediend zonnenscherm gaat jaren mee.

Gebruik en onderhoud van zonneschermen

Onze buitenzonwering zal bij correct gebruik jarenlang meegaan. Zorgvuldig hanteren van de bedieningsmechanismen, regelmatig schoonmaken en tijdig ophalen zijn garanties voor de volle functionaliteit halen uit je buitenzonwering.

Tips voor duurzaam gebruik

Volg in eerste instantie de instructies voor het installeren van je knikarmscherm of uitvalscherm. Heb je er weinig vertrouwen in dat je de installatie goed zelf kunt doen? Vraag dan offertes aan bij installatie deskundigen zodat zij de plaatsing kunnen uitvoeren.

Let bij het op en neerhalen op de volgende punten: Zorg dat je uit de weg van het scherm staat en stabiel. Vooral op een balkon! Als de opening een beetje stijf aanvoelt, gebruik niet te veel kracht bij het openen. Dit kan het mechanisme beschadigen. Soms kan er wat vuil of stenen tussen de groeven van het scherm zitten, dit kan het openen en sluiten belemmeren. Controleer op obstakels en verwijder die. Bij een knikarmscherm moet je niet te snel openen, de armen moeten de gelegenheid hebben om uit te schuiven.

Tip: open je het scherm voor de eerste keer? Laat het dan vier dagen uithangen (mits er geen storm is), zodat het zonnezeil mooi uitstrekt. Haal zonneschermen regelmatig op, zeker bij winderig weer. Zorg er wel voor dat de zonweringsdoeken eerst droog en schoon zijn, zodat schimmel geen kans krijgt. Nat worden is geen probleem, behalve als ze opgerold worden. Behandel het openingsmechanisme met WD40, zodat het soepel blijft lopen en je het niet kapot of scheef trekt.

Zonnedoek schoonmaken

Als er spinnenwebben, vuil of schimmel op de doeken komt, borstel het dan zo snel mogelijk weg. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen beschikbaar voor het ergste vuil, maar voorkom dat je die moet gebruiken, Meestal bevatten ze agressieve ingrediënten die de doek kunnen verkleuren of beschadigen. Beter is om vuil direct weg te borstelen, vooral vogelpoep kan het textiel beschadigen. Voer een keer per jaar een grondige schoonmaak uit van je zonwering: Borstel eerst al het vuil weg met een bezem of borstel, boven en onder. Vul een sprayflacon met warm water en afwasmiddel Besproei het gehele zonnedoek met het mengsel Borstel al het vuil weg Spoel af met de tuinslang

Zonneschermdoek vervangen

Het zal jaren duren voordat je het zonnezeil hoeft te vervangen. Indien het nodig is, of als je behoefte hebt aan een ander kleurtje, hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Vaak staat in de meegeleverde instructies hoe je het kan vervangen. Bekijk ook voor het verwijderen van het oude textiel, hoe het bevestigd is. Of maak er een foto van! Je kunt ook controleren of er een maat label aan de stof zit, zo hoef je die niet op te meten. Zo niet, meet dan het oude doek op. Knip het doek eruit, en verwijder daarna de resten van de cassette. Voer de nieuwe stof voorzichtig in de cassette in, strek de stof zonder veel kracht glad. Bevestig zoals je hebt gezien bij de oude doek.

Alice's Garden wordt sweeek! Klik hier om het merk te (her)ontdekken!