.

SALE & SUPERDEALS: TOT 50% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/BE

Partytent

De perfecte partytent kopen voor een geslaagd feest. Een feesttent kopen voor een bijzondere gelegenheid zoals een bruiloft of een party? Dat kan natuurlijk, maar wist je dat er met een partytent nog veel meer mogelijk is? Een goede kwaliteit tent hoeft niet duur te zijn en afbreken en opzetten is een fluitje van een cent. Je kunt bij sweeek uit veel verschillende soorten partytenten kiezen, van vertrouwde kwaliteit, voor een voordelige prijs.

Meer weten over Partytent

8 producten

8 producten

Wat zijn partytenten?

Een party- of feesttent is oorspronkelijk bedacht om in alle weersomstandigheden buiten feest te kunnen vieren. De tent bestaat uit een waterdichte doek van polyester, nylon of polyethyleen, gespannen over een constructie van metaal. Het dak heeft schuine daken of loopt in een punt zodat regenwater er goed vanaf loopt. Sommige feesttenten hebben zijwanden zodat het winddicht is. Deze tenten hebben meestal raampjes van doorzichtige kunststof in de zijwanden.

Welke partytent kiezen?

Welke tent je kiest hangt vooral af van de functie die de tent moet hebben. Sommige tenten zijn vooral bedoeld als zonwering en in anderen kun je flink feesten met een groot gezelschap. Met enkele tips maken we de keuze wat makkelijker voor je.

De verschillende soorten partytenten

De pop-up partytent is bijzonder handig: licht, je kunt hem vliegensvlug opzetten en weer afbreken. Deze tent is uitstekend geschikt voor incidenteel gebruik en is zeer klein opvouwbaar. Het doek is niet geheel waterdicht en meer bedoeld als zonwering. Deze tent is in drie hoogtes verstelbaar.

Tot slot is een opvouwbare partytent heel prettig als je wat minder ruimte heeft en de tent wilt meenemen. De tent kan eenvoudig in- en uit elkaar geklapt worden en is goed draagbaar.

Tenten in de vorm van een prieel zien er door hun vorm fijn uit in de tuin en zijn ook in de zomermaanden op warme dagen een prima zonwering. Uiteraard kun je er ook een feest, barbecue of receptie er onder houden.

Wil je het echt wat groter aanpakken, dan is een receptietent een uitstekende keuze. Deze tenten zijn afgesloten door de zijwanden en meestal geheel wit. Een grote partytent met zijwanden heeft vaak plastic ramen voor lichtinval overdag, en een deuropening die gesloten kan worden met klittenband. De tenten zijn wind- en waterdicht en in veel verschillende maten verkrijgbaar: 3x6, 3x9, 5x10, of 6x12 meter.

Feest, receptie of bruiloft: voor welke gelegenheid heb je de tent nodig?

Geef je een feest als het buiten lekker warm is, maar ben je bang dat een bui op het laatste moment je feest zal verpesten? Dan kan een open of half-open feesttent uitkomst bieden. Je kunt zo’n tent eenvoudig op het laatste moment opzetten als het nodig is, zonder moeite.

Geef je een receptie voor grotere gezelschappen, of organiseer je een spetterende bruiloft? Dan heb je natuurlijk meer ruimte nodig. Dan is een receptietent de juiste keuze. Deze tenten komen in verschillende maten en kun je volledig inrichten met tafels, stoelen en nog veel meer.

Wil je de partytent in de zomer vooral als zonwering gebruiken, dan geeft een tent in de vorm van een prieel of pagode een mooi beeld in de tuin door de vorm van het dak. Deze tenten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Welke maat partytent heb je nodig?

De maat van de feesttent is afhankelijk van de hoeveelheid gasten die je gaat ontvangen en de functie die hij moet gaan hebben. Ga je met een flink gezelschap eten en daarna dansen? Dan kies je het liefst voor een flink formaat receptietent. Bij alle receptietenten op onze website staan de afmetingen aangegeven. Je kunt globaal uitgaan van 1 persoon per vierkante meter.

Voor de tenten die als zonwering dienen, zoals de pop-up tenten, geldt meestal een maat van 3x3 meter. Ze zijn daarom geschikt voor een klein gezelschap, om met het gezin onder te eten of om een biertafel onder te zetten voor een staand feestje.

Op welke grond staat de tent?

Een partytent is makkelijk op te zetten op een zachte ondergrond zoals gras. Met scheerlijnen en tentharingen bevestig je de tent aan de ondergrond. De haringen gaan door de voorgeboorde gaten de grond in.

Een feesttent opzetten op een verharde ondergrond, zoals op straat of op het terras? Dat kan ook, maar vereist iets meer creativiteit. Je kunt dan de tent met scheerlijnen vastmaken aan muren, tuinpalen, bomen en dergelijke.

Hoe weerbestendig moet een tent zijn?

Open partytenten, zoals pop-up tenten, zijn niet bedoeld om flinke buien te weerstaan. Ze zijn vooral bedoeld als zonwering. Omdat er geen zijwanden in deze tenten zitten, zijn ze uiteraard ook niet winddicht. Deze tenten zijn dan ook vooral geschikt bij mooi weer, als het buiten voldoende warm is.

Receptietenten zijn het hele jaar door te gebruiken. Ze zijn wind en waterdicht en kunnen zowel in de zon, als in de kou dienst doen. Als het echt koud is, is terrasverwarming in de tent mogelijk. Eventueel kan er een vloer gekocht of gehuurd worden en in de tent op de grond gelegd worden.

Hoe moet je een partytent opzetten en afbreken?

De feesttent zet je op volgens de meegeleverde handleiding. Pop-up tenten zijn zeer eenvoudig op te zetten en af te breken. De tent ontvouwt zich door de vier poten te spreiden.

Een receptietent wordt geleverd als bouwpakket. De onderdelen zijn handig genummerd. Het kan wel handiger zijn om een grote partytent met meer personen op te zetten.

Hoe kun je een partytent decoreren?

Met een lichtsnoer zorg je al voor een fijne sfeer, maar er is nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan terrasverwarming, fijne tafels en stoelen of een loungeset. Uiteraard biedt een receptietent alle mogelijkheden: tafels met mooi tafellinnen, vazen met bloemen op tafel, stoelen met kussens, een baldakijn, slingers, ballonnen, lichtjes en nog veel meer.

Kun je een partytent verwarmen?

Terrasverwarming zoals een patioheater kan prima in een partytent. Een patioheater werkt op gas en kan zowel in een receptie- als een open tent gebruikt worden. Kijk voor geschikte terrasverwarmers in onze webshop.

Je partytent schoonmaken en opbergen

Na een flink feest zal je tent er waarschijnlijk smoezelig uitzien. Als de gasten naar huis zijn, laat je de tent eerst goed luchten. Verwijder dan vuil met een stofzuiger of een borstel. Maak daarna de tent schoon met een sopje en warm water en een doek. Werk daarbij van boven naar beneden. Laat de tent daarna goed drogen alvorens hem op te bergen.