.

SALE & SUPERDEALS: TOT 50% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/BE

Parasol

Blijf heerlijk koel en optimaal beschermd met een stijlvolle parasol. Zonnig zomerweer is heerlijk, maar een beetje verkoeling op een warme dag is wel zo prettig. Een goede parasol geeft een prettige zonwering en staat heel mooi bij je tuinset. Onze parasols zijn er in verschillende kleuren en maten en bieden een uitstekende kwaliteit voor een lage prijs. De parasoldoeken zijn in verschillende diktes geweven, en zijn waterdicht.

Meer weten over Parasol

47 producten

47 producten

Waar moet je op letten bij tuinparasols?

Over parasols moeten we niet moeilijk doen: een goede UV-bescherming is een must. Maar een fraaie parasol geeft niet alleen een goede bescherming tegen de felle zon, maar kan ook een stijlvolle aanwinst zijn voor je tuin. We zetten alle opties op een rij om het kiezen wat makkelijker voor je te maken.

Wat voor parasols zijn er?

Het formaat en de vorm zijn belangrijk, maar er zijn nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld als de ruimte die je beschikbaar hebt beperkt is, zoals op het balkon of in een kleine stadstuin. Er zijn parasols met een centrale stok die in het midden zit, of zwevende parasols. Daarnaast zijn er verschillende vormen doek: vierkant, rond of achthoekig.

Welke maat parasol?

Het formaat van je parasol is van belang. In ons assortiment hebben we parasols met een diameter van 2,7 meter en 3,5 meter. Behalve het formaat van het doek is van belang hoe de parasol bevestigd is en welke vorm het heeft, dit bepaalt mede hoe geschikt de parasol voor jouw tuin of terras is.

Rechthoekige parasol

Een parasol met rechthoekig doek heeft twee lange en twee kortere zijden. Deze parasol staat dan ook mooi boven een rechthoekige tuintafel, maar ook bij de achtergevel als zonnescherm. Vanwege het formaat is het op een balkon ook een handige optie.

Zweefparasol

Bij een zweefparasol hangt het doek niet recht boven de stok, maar steekt daar ruim voorbij. Dit heeft als voordeel dat je de voet van de parasol niet onder of vlak naast de tafel of de tuinset hoeft te zetten, maar op een strategisch handige plek. Zweefparasols zijn zeer flexibel te gebruiken: het doek kan gekanteld en gedraaid worden, zonder de voet te hoeven te verplaatsen. Zo kun je de zonwering naar behoefte goed afstellen. Voor een zweefparasol is een speciale standaard en parasolvoet nodig.

Muurparasol

Een muurparasol heeft geen aparte voet maar wordt met een knikarm aan de muur bevestigd. Dit mechanisme scheelt veel in ruimte en is dan ook ideaal op plekken waar een parasolvoet teveel in de weg zou staan of waar de ruimte beperkt is. De bevestiging van de muurparasol is afhankelijk van het materiaal waar het frame aan bevestigd wordt. Meestal is dat steen.

Parasol extra's en accessoires

Om optimaal te profiteren van de zonwerende eigenschappen van je parasol, zijn er verschillende extra's en accessoires verkrijgbaar.

Parasolvoet

Een parasolvoet is nodig om de parasol goed stevig neer te zetten, om te voorkomen dat deze kan omvallen. Een kunststof parasolvoet kan gevuld worden met water en zand en is geschikt voor een kleiner formaat parasoldoek. Deze is geschikt voor een parasol met een centrale stok. Een uitvouwbare parasolvoet is geschikt voor een grotere parasol of zweefparasol. De voet is gemaakt van metaal en heeft ruimte waarop (kunststof) parasoltegels gelegd kunnen worden, die gevuld zijn met zand of water. Deze dienen als ballast om de voet stevig op de grond te houden. Ook is het mogelijk om zelf betonnen tegels erop aan te brengen. In onze webshop zijn de vulbare kunststof parasoltegels apart verkrijgbaar.

Parasolhoes

Een parasolhoes is gemaakt van PVC of polyester en zorgt ervoor dat als de parasol ingeklapt en niet gebruikt wordt, het doek droog blijft. Een beschermhoes voor je parasol verlengt de duurzaamheid en zorgt ervoor dat het doek mooi blijft.

Knikarm

Een parasol met een knikarm zorgt ervoor de het doek van de parasol optimaal kan meebewegen. Zo kun je de parasol helemaal naar eigen behoefte afstellen.

Draaimechanisme

Een parasol met draaimechanisme kan door middel van een zwengel geopend en gesloten worden. Op die manier hoeft de parasol niet handmatig opengeklapt te worden.

Parasolverlichting

Zeer chic zijn de parasols met geïntegreerde verlichting. De speciale ledverlichting geven 's avonds een prettig licht en kunnen zowel op zonne-energie als op batterijen werken. Zo kun je tot ver in de avonduren lekker tafelen.

Op afstand bestuurbaar

Een parasol die op afstand bestuurbaar is, is zeer fijn. Door middel van een afstandbediening kan de parasol aangepast worden vanuit je (lig)zetel. Je hoeft dus niet meer op te staan om de parasol te verstellen. De afstandsbediening en parasol werken op oplaadbare batterijen die door middel van een zonnecel opgeladen worden.

Hoe kun je een parasol het beste reinigen en opbergen

Voor de duurzaamheid van het doek is het belangrijk dat vuil en bladeren zo snel mogelijk verwijderd worden. Doe dit met een bezem of zachte doek. Om wat grondiger schoon te maken, kun je een sopje van zachte zeep en lauw water gebruiken. Boen niet te hard, want de meeste parasoldoeken hebben een impregneerlaag, die zou je met te hard boenen eraf kunnen wassen.

Uiteraard moet de parasol goed droog zijn, voordat je hem opbergt, anders kan er schimmel ontstaan. In de zomer kan je parasol ingeplakt onder een beschermhoes staan. Als je merkt dat je de parasol minder gebruikt, zet hem dan droog weg in de berging.

Welke kleur parasol is het beste?

De keus is natuurlijk helemaal aan jou: ga je voor stijlvol grijs, wit of beige? Of juist voor een lekker fel kleurtje. Misschien helpt het om te bedenken of je juist alles in een bepaalde kleur op elkaar wilt afstemmen, of dat je juist voor een spannend contrast gaat. De stijl van je tuin speelt ook een rol: bij een strakke, moderne tuin staat een grijze parasol bijvoorbeeld heel chic, maar ook een felle kleur als roze of groen staat leuk. In een klassieke tuin staan kleuren als wit en beige fraai. Verder geeft een kleur door filtering van het licht door het doek, een bepaalde sfeer. Ook hierop kun je de keuze voor het doek bepalen.