.

SWK20 : 20 KORTING OP ELKE AANKOOP VAN €100 OP DE HELE WEBSITE*  

NL/BE

Smoker barbecue

De smoker barbecue zorgt voor lekker koken en geeft een unieke smaak aan je eten door het te roken. Hij combineert de eigenschappen van een grill en een convectieoven. Deze cilindervormige barbecue heeft een deksel waardoor de rook een heerlijke smaak aan je eten geeft. Bereid je voor op een heerlijke zomer met onze rookbarbecues!

Meer weten over Smoker barbecue
Barbecue vuurschaal

Barbecue vuurschaal

Houtskoolbarbecue

Houtskoolbarbecue

Gasbarbecues

Gasbarbecues

Pizzaoven sweeek

Pizzaoven

Barbecue accessoires sweeek

Barbecue accessoires

4 producten

4 producten

Hoe werkt een rookbarbecue?

Rookbarbecues werken door langzaam te garen op lage temperaturen (tussen 90 en 120°). Het hout of de rookschilfers worden in het daarvoor bestemde compartiment in het onderste gedeelte gelegd, waardoor een rook ontstaat die het voedsel omhult met het aroma van het gebruikte hout. Het gesloten deksel houdt de rook binnen voor een gelijkmatige garing. Dit maakt het voedsel mals en geeft het een intense rooksmaak.

Hoe gebruik ik mijn rookoven?

Begin met het kiezen van het rookhout volgens de gewenste smaak. Steek de sintels in de vuurkorf aan en voeg dan de houtkrullen toe. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, zet je de ventilatieopeningen uit om de rook te doven. De temperatuur moet dalen tot tussen 60 en 150°C, waarna je je eten op het rooster kunt leggen, het deksel sluiten en wachten. Controleer de temperatuur regelmatig en pas de ventilatie aan indien nodig. Koken op een rookbarbecue gaat langzamer dan op een gewone barbecue (houtskool of gas), dus reken 1 uur voor 500g vlees.