sweeek

Alice's Garden wordt sweeek: 10% KORTING vanaf €250* met de code SWEEEK

NL/BE

Tuinmeubelhoes

Handige tuinaccessoires en tuinkussens. Een luxe loungeset in de tuin is heerlijk comfortabel om met zijn allen buiten te zitten of lekker languit van de zon te genieten. Maar de kussens nemen nogal wat ruimte in beslag. Als je die iedere dag binnen moet halen liggen ze al snel in de weg. En buiten laten is niet aan te raden want dan slijten ze des te sneller door vocht en andere weersinvloeden. Een opbergbox in de tuin is dan een prima oplossing. Een kussenbox voor tuinstoelkussens kun je ook prima gebruiken voor het opbergen van buitenspeelgoed van de kinderen en tuingereedschap.

Meer weten over Tuinmeubelhoes

22 produkten

22 produkten

Alice's Garden wordt sweeek
Alice's Garden wordt sweeek
sweeek
sweeek

Welke tuinberging is het beste voor mijn tuin?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte tuinberging is het allereerst belangrijk te bedenken wat je er in op wilt bergen. Als je een loungeset hebt is het zaak om uit te rekenen hoeveel ruimte je nodig hebt voor de kussens. Dan is het handig om nog wat extra plaats over te hebben voor opslag van andere zaken waarvan het belangrijk is dat ze niet nat regenen, zoals tuingereedschap. Zodra je weet hoe groot de tuinbox moet zijn, kun je gericht gaan zoeken naar een geschikte berging voor je tuinspullen.

welk materiaal kan ik kiezen voor mijn tuinkist?

Een tuinkist wordt gemaakt van verschillende materialen. De twee bekendste en meest verkochte zijn hout en gevlochten hars. Beide materialen zijn zeer duurzaam en gaan vele jaren mee. Waar je uiteindelijk voor kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Het is onder meer afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt en wat het beste past bij de inrichting van je tuin. Ook is het natuurlijk van belang dat de box of tuinkast van je keuze in de gewenste maten beschikbaar is zodat je er in kunt opbergen wat je wilt.

Een houten tuinkist

Een tuinkist van hout is zeer stijlvol. Het hout heeft een bewerking gehad waardoor het langer meegaat en niet snel zal gaan verrotten. Een houten tuinkist is vooral mooi in een tuin die landelijk is ingericht met bomen en struiken. Je hebt in een houten tuinopbergbox meestal genoeg ruimte voor kussens van je loungebank en tuingereedschap. Bekijk wel goed de maten zodat de spullen die je er in wilt opbergen passen. Het zou jammer zijn als de box net te klein is voor je tuinkussens.

Tuinbox van gevlochten hars

Een tuinbox die is gemaakt van gevlochten hars heeft als voordeel dat dit materiaal zeer duurzaam is. Je kunt de box zonder problemen buiten laten staan en hij zal jarenlang meegaan. De hars kan door invloeden van buiten wel groen worden, maar dat kun je eenvoudig verwijderen met een sopje met schoonmaakmiddel of eventueel met een hogedrukspuit. De tuinbox van hars is in diverse maten verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een box beschikbaar met genoeg ruimte voor de spullen die je er graag in wilt opbergen.

Hoe onderhoud ik mijn tuinkussens?

Onze tuinkussens hebben op zich weinig onderhoud nodig. Ze zijn gemaakt van vuilafstotende stof waar je een vlek in principe gemakkelijk uit kunt verwijderen. Als er met iets is geknoeid op je tuinkussen is het wel verstandig om dit meteen schoon te maken omdat de vlek anders indroogt en niet of heel moeilijk te verwijderen is. De hoezen van de kussens van een loungekussen kun je meestal wel verwijderen en uitwassen in de wasmachine. Let daarbij op het wasvoorschrift. Was de kussenhoezen niet te warm want dan bestaat de kans dat ze krimpen en niet meer passen.

Beschermhoes

Om ervoor te zorgen dat je tuinkussens langer meegaan kun je handige beschermhoezen kopen. Als je geen ruimte hebt voor een opbergbox of tuinkast om de kussens in op te bergen zijn beschermhoezen voor tuinkussens erg handig. Hiermee zorg je dat ze niet natregenen en daardoor veel langer mooi blijven. Een hoes voor buitenkussens zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Tuinkussen schoonmaken

Je tuinkussens schoonmaken is op zich geen moeilijke klus. Het speciale textiel is water- en vuilafstotend. Dus wordt er limonade, ijs of eten op geknoeid dan kun je dat eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Gebruik eventueel een mild schoonmaakmiddel zoals afwasmiddel. Laat vlekken niet te lang zitten want dan drogen ze in en wordt schoonmaken een stuk lastiger.

Tuinkussens opbergen voor de winter

Je kunt je tuinkussens voor de winter prima opbergen in een opbergbox van kunststof of een tuinkist van hout. Ze liggen er droog en beschermd en zullen zonder problemen de koude winter doorkomen tot het weer warm genoeg is om lekker buiten te zitten.