.

SPECIALE AANBIEDING: 20% KORTING op de hele website* met de code SWK20

NL/BE

Vuurschaal, vuurkorf

Gezellige warmte van een veilig vuurtje in de vuurkorf. Als je tot laat in de avond wilt genieten in de tuin of op het terras dan is een vuurkorf een uitkomst. Het geeft behalve gezelligheid ook warmte en zorgt zo dus voor een aangename temperatuur op het terras, ook als de buitentemperatuur zakt. Onze kwaliteit vuurkorven en vuurschalen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Meer weten over Vuurschaal, vuurkorf

4 producten

4 producten

Welke terrasverwarmer kies je?

Om je terras te verwarmen kun je kiezen uit verschillende opties. Het meest gebruikt is een vuurkorf. Hierin kun je verschillende soorten materiaal verbranden en is bij goed gebruik veilig. Een alternatief is de vuurschaal. Deze kun je op de grond plaatsen of op een standaard of tafel. Een meer luxe variant is de terrasverwarmer. Deze zijn meestal afgesloten en daardoor veiliger dan een open brander. Een aantal modellen zijn verkrijgbaar met een aslade of asbak voor makkelijk schoonmaken.

Vuurkorven

Een vuurkorf wordt gemaakt van hittebestendig materiaal, zoals gietijzer, en is geschikt voor het verbranden van diverse materialen. Je kunt er hout en papier in verbranden maar in principe is het een allesbrander. Zorg er wel voor dat je er niet zomaar alles in gooit als hij brandt. Ten eerste kan dit zorgen voor een onverwachte steekvlam maar ook kan het leiden tot overmatige rookontwikkeling en dat is niet echt prettig. Zorg ook dat het hout en andere materialen die je brandt goed droog zijn. Nat hout brandt niet of nauwelijks en dus zal je op die manier weinig plezier hebben van je korf. Je kunt de korven open laten, maar bij sommige modellen kun je ze ook afsluiten zodat ze als tuinkachel functioneren..

Vuurschalen

Een vuurschaal is een open schaal, meestal van hittebestendig staal gemaakt, waarin je hout en ander materiaal kunt verbranden. De vuurschaal plaats je op een daarvoor bestemde stevige standaard of je plaatst hem op een vlakke ondergrond. Zet de schaal niet op een tuintafel. Hij kan dan namelijk gemakkelijk omvallen als iemand tegen de tafel stoot. Dit kan brandgevaar opleveren. Zorg bij het gebruik van elk type terrasverwarming altijd voor voldoende veiligheid en laat deze nooit branden zonder toezicht.

Tuinfakkels

Een tuinfakkel kun je in de aarde in je tuin steken. Fakkels in de tuin geven een sfeervol licht en worden meestal niet gebruikt als warmtebron. Plaats ze altijd op een veilige plaats. Zorg dat ze stevig staan en de kans op omvallen klein is. Plaats een tuinfakkel niet te dicht bij beplanting of een schutting. Die zou dan namelijk vlam kunnen vatten en dan kan het lastig zijn om de brand snel te blussen. Zeker als het lang droog is geweest kan een brand in de tuin snel om zich heen grijpen.

Veilig gebruik van een vuurkorf of vuurschaal

Het gebruik is in principe veilig mits je een aantal veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Laat het vuur nooit zonder toezicht branden. Doof de vlammen altijd als je gaat slapen of als je geen toezicht kunt houden. Zet als het vuur brandt altijd een emmer water binnen handbereik om een eventuele brand snel te kunnen blussen. Hiervoor kun je ook een emmer zand gebruiken. Houd kinderen en huisdieren op afstand om verbranding te voorkomen. Plaats vuurkorven altijd op een stevige ondergrond en niet in de buurt van zaken die gemakkelijk vlam kunnen vatten.

Wat voor hout gebruik je?

In een vuurkorf gebruik je bij voorkeur onbewerkt hout. Gebruik je hout dat geschilderd is of met olie, lak of andere materialen is bewerkt dan loop je het risico dat het vuur erg gaat spatten als het brandt. Zorg er daarnaast voor dat het hout goed droog is. Sommige houtsoorten zoals eikenhout moeten wel twee jaar drogen voordat het goed brandt. Hiervoor kun je een houtopslag in je tuin maken waar het hout droog en beschut ligt. Gebruik nooit chemische middelen zoals spiritus om het hout aan te steken. Dit kan een enorme steekvlam veroorzaken die ernstige verwondingen tot gevolg kan hebben.

Schoonmaken en onderhoud van een tuinkachel

Schoonmaken kun je doen met een sopje van een mild schoonmaakmiddel. Laat de vuurschaal na het reinigen goed drogen voordat je hem weer gebruikt. Zet hem in een schuur of garage wanneer je hem langere tijd niet gebruikt. Dit voorkomt dat hij gaat roesten als gevolg van blootstelling aan weer en wind en vooral vocht. Een gietijzeren tuinhaard kun je deppen met olie, dit haalt lichte roest weg en voorkomt nieuwe roestvorming.

Alice's Garden wordt sweeek! Klik hier om het merk te (her)ontdekken!