.

10% EXTRA KORTING op alle outdoorartikelen* met code SUMMER

NL/BE

Keukenstoel, Bank

Keukenstoelen en -banken zijn essentiële elementen van uw keukeninrichting. Ze moeten comfortabel en aantrekkelijk zijn en goed passen bij uw keukentafel en -ruimte.  

Meer weten over Keukenstoel, Bank

31 producten

31 producten

Keukenstoelen en -banken: hoe kies je de juiste?

Om u te helpen de juiste keuze te maken, heeft sweeek een aantal ideeën en adviezen op een rijtje gezet.

De stijl

Net als bij eetkamerstoelen zijn er veel verschillende stijlen keukenstoelen en -banken, van klassieke ontwerpen tot meer eigentijdse creaties. Je kunt stoelen kiezen in hout, metaal, kunststof of stof. Banken zijn meestal gemaakt van hout of metaal.

De afmetingen

De standaardafmetingen van een keukenstoel zijn als volgt: Zithoogte:

  • 45 tot 48 cm
  • Diepte zitvlak: 40 tot 45 cm
  • Breedte zitvlak: 40 tot 45 cm

Het is belangrijk om de afmetingen van je keukentafel te controleren voordat je stoelen of een bankje koopt. Stoelen moeten hoog genoeg zijn zodat je comfortabel kunt zitten zonder te hoeven bukken. In sommige gevallen kun je ook voor barkrukken kiezen.

Assortiment

Je kunt je keukenstoelen of -bank bij je tafel laten passen of juist een contrast creëren. Als je ervoor kiest om je stoelen bij je tafel te laten passen, kies dan voor vergelijkbare kleuren of materialen. Om een contrast te creëren, kies je stoelen of een bankje in een andere kleur of van een ander materiaal.

Soorten keukenstoelen

Er zijn verschillende soorten keukenstoelen, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

  • Klassieke stoelen: dit zijn de meest voorkomende stoelen. Ze zijn meestal gemaakt van hout of metaal en bieden veel comfort.
  • Designstoelen: deze stoelen zijn origineler en gedurfder. Ze kunnen gemaakt zijn van hout, metaal of modernere materialen zoals plastic of glas.
  • Klapstoelen: deze zijn praktisch als je niet veel ruimte hebt. Ze kunnen worden ingeklapt en dus gemakkelijk worden opgeborgen.
  • Stoelen met armleuningen: deze bieden meer comfort dan gewone stoelen. Ze zijn ideaal als je veel tijd aan tafel doorbrengt.

De indeling van je stoelen

De opstelling van keukenstoelen en -banken is belangrijk voor het comfort en de esthetiek. Als je een rechthoekige tafel hebt, zet de stoelen dan zo neer dat iedereen elkaar kan zien en spreken. Als je een ronde tafel hebt, zet je de stoelen zo neer dat iedereen makkelijk bij de tafel kan.

De meest harmonieuze combinaties

Hier zijn enkele goede combinaties van keukentafels en keukenstoelen/banken:

  • Houten tafel met metalen stoelen: een klassieke, elegante combinatie.
  • Houten tafel met stoffen stoelen: deze combinatie is comfortabel en warm.
  • Glazen tafel met houten stoelen: een moderne, minimalistische combinatie.

Onze selectie keukenmeubels :