.

15€ KORTING op elke aankoop van €100 met de code SPRING15*

NL/BE

Regenton

Een wateropvangsysteem kan een goede investering zijn voor uw huis. U helpt niet alleen het milieu door water te besparen maar u bespaart ook geld op uw maandelijkse waterrekening. Er zijn veel verschillende soorten wateropvangsystemen.

Meer weten over Regenton

15 producten

15 producten

Voor het besproeien van kasplanten, het schoonmaken van een zwembad of het vullen van een zwembad is veel water nodig. Met de regenton kunt u uw waterverbruik verminderen door het te gebruiken voor werkzaamheden in uw tuin. Bij hevige regenval kan de regenton 80% tot 90% van het water dat in de goot valt, opvangen. Bekijk onze regentonnen met aansluitkit.

Hoe werkt een regenton?

De regenton is verbonden met de dakgoot door middel van een opvangbak. Voordat het regenwater in het reservoir valt, wordt het gefilterd om bladeren, insecten en ander vuil te verwijderen. De regenton kan zich boven of onder de grond bevinden. Als de tank bovengronds is, verdeelt een kraan het water. Als de tank ingegraven is, wordt een pomp geactiveerd zodra een kraan wordt geopend en brengt deze het water naar de kraan.

Hoe kies je een regenton?

De bovengrondse of ondergrondse regenton

Een bovengrondse regenton is gemakkelijker te installeren en vereist minder werk. Hij moet geïnstalleerd worden op een vlakke, stevige ondergrond en in de schaduw. Om insecten en slib uit je tank te houden, kies je een model met een deksel.

Voor ondergrondse regentonnen is meer werk nodig. Om ze te installeren, moet je voldoende ruimte vrijmaken voor toegang tot de tank. Je kunt geen bomen planten of je auto parkeren op de plek van je collector. De prijs van een ondergrondse regenton is hoger dan die van een bovengrondse regenton, maar die betaalt zichzelf snel terug in waterbesparing.

Materiaal

Kunststof regenton

Sommige regentonnen zijn gemaakt van zacht plastic, dus ze houden niet veel, maar ze zijn zuinig en gemakkelijk schoon te maken.

Polyethyleen tanks

Betaalbaarder en steviger, maar zuurder. Ze kunnen beige, antraciet of terracotta zijn.

Opslagcapaciteit

Het aantal liters is een belangrijke factor om te overwegen wanneer je een regenton koopt. Om erachter te komen hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt, zijn hier de belangrijkste punten om rekening mee te houden:

  • Het weer : Als je in een regio woont waar het niet vaak regent, kies dan voor een grote regenton, zodat je een grotere reserve hebt in de maanden dat het niet regent. Als je daarentegen in een regio woont waar het veel regent, is een kleinere regenton geschikter, omdat die regelmatiger wordt gevuld.
  • Je waterverbruik : Hoeveel water gebruik je? Om de planten in je moestuin water te geven? Om je auto te wassen of een zwembad te vullen? Voor een kleine besproeiingsklus volstaat een kleine regenton, maar als je een groot zwembad moet vullen, heb je een grote regenton nodig.